Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Μπράουνις με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά για 9 κομμάτια μπράουνις:  
  • 1 μεσαίου μεγέθους πράσο χοντροκομμένο (τα τρυφερά μέρη) 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 140 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρωτά ή πορτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​σπανάκι (περίπου 170 γρ.) 
  • 1/2 πακέτο τέμπε καπνιστό ή τόφου
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1/2 κούπα σφιχτό τόφου (στραγγισμένο)
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι 
  • 1 κ.γ. διατροφική μαγιά 
  • ελαιόλαδο



Παρασκευή:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι, ρίξτε το το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να ψηθούν. 
  3. Μεταφέρετε τα σε πιάτο και αφήστε τα στην άκρη. 
  4. Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν, τα στραγγίζουμε απο το νερό που βγάλανε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί λίγο, το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το χειριστούμε και το χονδροκόβουμε.
    Στραγγίξτε τα εαν βγάλουν υγρά.
  6. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, πολτοποιήστε το τόφου, τη 1/2 κούπα γάλα σόγιας, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και τη διατροφική μαγιά, πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  8. Προσθέστε τα λαχανικά, το τέμπε, το τόφου και το υπόλοιπο γάλα σόγιας και ανακατεύουμε καλά. 
  9. Ρίχνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί 20 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά.

Συμβουλές:
Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν πριν τα κόψετε και τα σερβίρετε για να μην σας διαλυθούν κατα τη κοπή.
http://chowvegan.com/2012/02/05/savory-brownies/

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/9/15, 11:20 π.μ.

    Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντί για τόφου μπορούμε να βάλουμε τυρί αμυγδάλου και πόσο,αν γίνεται να παραλείψουμε τη διατροφική μαγιά και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο αλεύρι πχ.ολικής ή καλαμποκάλευρο.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω εάν θα λειτουργήσει το ίδιο, το τόφου σε αυτή τη συνταγή παίζει το ρόλο του αυγού, ίσως μπορείς να το παραλείψεις τελείως, και εκει που λέει τεμπε μπορείς να βαλεις λιγα βρασμενα ρεβύθια.
      Ίσως χρειαστεί να μειώσεις το γάλα εάν δεν βάλεις τόφου και τέμπε, να είναι σαν χυλός.
      Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο δυστυχώς, μπορείς να δοκιμάσεις τις αλλαγές που θες να κάνεις και μετά ενημέρωσε μας εδώ πως σου βγήκε.
      :)

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.