Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Γάλα απο καστανό ρύζι (Brown rice milk)

 
Υλικά για 3 κούπες γάλα:
  • 1 κούπα ωμό καφέ ρύζι (μακρύκκοκο κατα προτίμηση)
  • 4 κούπες νερό (φιλτραρισμένο κατα προτίμηση)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ανάλογα τις προτιμήσεις σας) ή σπόρους απο καρπό βανίλιας ή κανέλλα ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. / κούπα γλυκαντική ουσία (πχ. σιρόπι αγαύης)
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι (προαιρετικά)







Οδηγίες :
  1. Καβουρντίστε το ρύζι σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να αρχίζει να μυρίζει όμορφα σαν καβουρντισμένος ξηρός καρπός.
  2. Τοποθετήστε το σε ένα βάζο ή μπολ, προσθέστε 4 κούπες νερό, και σκεπάστε το.
  3. Αφήστε το να μουλιάσει για 10 ώρες ή για όλο το βράδι.
  4. Την επόμενη ημέρα ρίχτε το ολόκληρο μαζί με το νερό μέσα στη κανάτα του μπλέντερ, μαζί με το αρωματικό (βανίλια) και το γλυκαντικό.
  5. Πολτοποιήστε το για 2 λεπτά και αφήστε το να καθιζήσει για 5 λεπτά περίπου, εντωμεταξύ ετοιμάστε ένα μπωλ με ένα σουρωτήρι και ένα τουλουπάνι ή τούλι για να το στραγγίξετε.
  6. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε και πετάξτε τον αφρό που υπάρχει στην επιφάνεια του γάλακτος.
  7. Στραγγίξτε το και εμφιαλώστε το.
* Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το γλυκαντικό και τη βανίλια στο βήμα 7, δηλαδή κατά την εμφιάλωση, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε τον πολτό από το ρύζι για κάποια άλλη συνταγή.
* Εαν πίνετε μεγάλη ποσότητα τότε μπορείτε να τριπλασιάσετε τη συνταγή.
* Εαν το θέλετε πιο αραιωμένο μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό και να το ξαναβάλετε στο μπλέντερ.

* Το καβούρντισμα βοηθά για να ψηθεί το άμυλο και το γάλα να μην είναι πολύ "γλιστερό".


Ωμό μακρύκοκκο καφέ ρύζι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.