Υλικά για 3 κούπες γάλα:
- 1 κούπα ωμό καφέ ρύζι (μακρύκκοκο κατα προτίμηση)
- 4 κούπες νερό (φιλτραρισμένο κατα προτίμηση)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ανάλογα τις προτιμήσεις σας) ή σπόρους απο καρπό βανίλιας ή κανέλλα ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας
- 1 κ.γ. / κούπα γλυκαντική ουσία (πχ. σιρόπι αγαύης)
- 1 πρέζα ροζ αλάτι (προαιρετικά)
Οδηγίες :
- Καβουρντίστε το ρύζι σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να αρχίζει να μυρίζει όμορφα σαν καβουρντισμένος ξηρός καρπός.
- Τοποθετήστε το σε ένα βάζο ή μπολ, προσθέστε 4 κούπες νερό, και σκεπάστε το.
- Αφήστε το να μουλιάσει για 10 ώρες ή για όλο το βράδι.
- Την επόμενη ημέρα ρίχτε το ολόκληρο μαζί με το νερό μέσα στη κανάτα του μπλέντερ, μαζί με το αρωματικό (βανίλια) και το γλυκαντικό.
- Πολτοποιήστε το για 2 λεπτά και αφήστε το να καθιζήσει για 5 λεπτά περίπου, εντωμεταξύ ετοιμάστε ένα μπωλ με ένα σουρωτήρι και ένα τουλουπάνι ή τούλι για να το στραγγίξετε.
- Με ένα κουτάλι αφαιρέστε και πετάξτε τον αφρό που υπάρχει στην επιφάνεια του γάλακτος.
- Στραγγίξτε το και εμφιαλώστε το.
* Εαν πίνετε μεγάλη ποσότητα τότε μπορείτε να τριπλασιάσετε τη συνταγή.
* Εαν το θέλετε πιο αραιωμένο μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό και να το ξαναβάλετε στο μπλέντερ.
* Το καβούρντισμα βοηθά για να ψηθεί το άμυλο και το γάλα να μην είναι πολύ "γλιστερό".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.