Υλικά:
- 5 κούπες τσουκνίδες (χωρίς κοτσάνια, πλυμμένες)
- Παγωμένο νερό
- 1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα ή κουκουναρόσποροι
- 1/8 κούπας διατροφική μαγιά ή vegan παρμεζάνα
- 1/8 κούπας (30 γρ.) κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. εμποτισμένο ελαιόλαδο βασιλικού ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μερικά φύλλα βασιλικού
- Φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 πρέζα μπούκουβο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Βράστε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό.
- Βράστε τις τσουκνίδες για μόνο δύο λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1 λεπτό.
- Αφαιρέστε τις τσουκνίδες από το λουτρό παγωμένου νερού και στεγνώστε τις.
- Πολτοποιήστε σε ένα μούλτι τις τσουκνίδες, τα καρύδια, τη διατροφική μαγιά, το κόλιαντρο και το αλάτι μέχρι να είναι χοντροκομμένα και καλά ανακατεμένα.
- Σιγά-σιγά προσθέστε το λάδι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού, δοκιμάστε να δείτε εαν θέλει κάτι και πολτοποιήστε το ξανά μέχρι να γίνουν λιώμα.
* Μπορείτε να καβουρντίσετε τα καρύδια στο τηγάνι για να είναι πιο μυρωδάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.