Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Πέστο τσουκνίδας με καρύδια και διατροφική μαγιά


 
Υλικά:
  • 5 κούπες τσουκνίδες (χωρίς κοτσάνια, πλυμμένες)
  • Παγωμένο νερό
  • 1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα ή κουκουναρόσποροι
  • 1/8 κούπας διατροφική μαγιά ή vegan παρμεζάνα
  • 1/8 κούπας (30 γρ.) κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλοκομμένο 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. εμποτισμένο ελαιόλαδο βασιλικού ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μερικά φύλλα βασιλικού
  • Φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα μπούκουβο (προαιρετικά)


Παρασκευή:
  1. Βράστε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. 
  2. Βράστε τις τσουκνίδες για μόνο δύο λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1 λεπτό. 
  3. Αφαιρέστε τις τσουκνίδες από το λουτρό παγωμένου νερού και στεγνώστε τις.                            
  4. Πολτοποιήστε σε ένα μούλτι τις τσουκνίδες, τα καρύδια, τη διατροφική μαγιά, το κόλιαντρο και το αλάτι μέχρι να είναι χοντροκομμένα και καλά ανακατεμένα. 
  5. Σιγά-σιγά προσθέστε το λάδι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. 
  6. Προσθέστε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, δοκιμάστε να δείτε εαν θέλει κάτι και πολτοποιήστε το ξανά μέχρι να γίνουν λιώμα.
* Μπορείτε να καβουρντίσετε τα καρύδια στο τηγάνι για να είναι πιο μυρωδάτα.

http://rachelbegun.com/stinging-nettles-to-quinoa-tabbouleh-salad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.