Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες

Υλικά
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
  • 1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα (πχ. digestive ή πτι μπερ)
  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη. 
  2. Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το σιρόπι αγαύης. 
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
  4. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα φουντούκια και τις σταφίδες. 
  5. Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  6. Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ωρίτσες να σφίξει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.