Υλικά
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
- 1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
- 1 κούπα σταφίδες ξανθές
- 5 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα (πχ. digestive ή πτι μπερ)
- 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το σιρόπι αγαύης.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα φουντούκια και τις σταφίδες.
- Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ωρίτσες να σφίξει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.