Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα τσουκνίδας (με αλεύρι)

Υλικά:
  • 1 κιλό τσουκνίδες
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 5 κ.σ. σούπας αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • δυόσμος ή μέντα
  • αλεύρι
  • σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι περασμένο στον ψιλό τρίφτη (προαιρετικά)
* Εαν δε σας αρέσουν τα καυτερά τότε μη βάλετε μπούκουβο και βάλτε λίγο μαύρο πιπέρι, ή βάλτε λιγότερο μπούκουβο πχ. μια πρέζα.

Εκτέλεση

  1. Σε νερό που βράζει, ζεματάμε τις τσουκνίδες. 
  2. Μαζί ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, και μπούκοβο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. 
  3. Στραγγίζουμε τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
    (Το ζουμί δεν το πετάμε. Είναι ιδανικό αφέψημα για το στομάχι και τα νεφρά.)
  4. Ανακατεύουμε τις τσουκνίδες μέσα στην κατσαρόλα με αναδευτήρα ("σύρμα"), μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. 
  5. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι. 
  6. Μόλις πηξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από το βράσιμο. 
  7. Το βάζουμε πάλι πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. 
  8. Σερβίρουμε με δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.