- 1 κιλό τσουκνίδες
- αλάτι
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 5 κ.σ. σούπας αλεύρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- δυόσμος ή μέντα
- αλεύρι
- σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι περασμένο στον ψιλό τρίφτη (προαιρετικά)
* Εαν δε σας αρέσουν τα καυτερά τότε μη βάλετε μπούκουβο και βάλτε λίγο μαύρο πιπέρι, ή βάλτε λιγότερο μπούκουβο πχ. μια πρέζα.
Εκτέλεση
- Σε νερό που βράζει, ζεματάμε τις τσουκνίδες.
- Μαζί ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, και μπούκοβο και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
(Το ζουμί δεν το πετάμε. Είναι ιδανικό αφέψημα για το στομάχι και τα νεφρά.) - Ανακατεύουμε τις τσουκνίδες μέσα στην κατσαρόλα με αναδευτήρα ("σύρμα"), μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι.
- Μόλις πηξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από το βράσιμο.
- Το βάζουμε πάλι πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
- Σερβίρουμε με δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.