Υλικά:
- 1 κιλό τσουκνίδες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 μεγάλη πατάτα ξεφλουδισμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 200 ml φυτικό γάλα της επιλογής σας
- αλάτι
- πιπέρι
- φυτική κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Βράζεις τις τσουκνίδες για περίπου 15 λεπτά και τις στραγγίζεις καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις τη μαργαρίνη και σωτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτεις το λάδι, την πατάτα, το ζωμό και βράζεις για περίπου 20 λεπτά.
- Κατεβάζεις από τη φωτιά και αφαιρείς την πατάτα και τις τσουκνίδες.
- Πολτοποιείς αυτά τα δύο στο μπλέντερ και τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα
- Προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις καλά.
- Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις γαρνίρεις με φυλλαράκια από την τσουκνίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.