Υλικά:
* Όταν λέμε πχ 2 κούπες φύλλα από τσουκνίδες ή 1 κούπα φύλλα βασιλικού εννοούμε συμπιεσμένα φύλλα, οπότε κάντε τις μετρήσεις πιέζοντας τα φύλλα προς τα κάτω.
Παρασκευή:
- 2 κούπες φύλλα απο τσουκνίδες
- 1 κούπα φύλλα βασιλικού
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα ροζ αλάτι (προαιρετικά)
* Όταν λέμε πχ 2 κούπες φύλλα από τσουκνίδες ή 1 κούπα φύλλα βασιλικού εννοούμε συμπιεσμένα φύλλα, οπότε κάντε τις μετρήσεις πιέζοντας τα φύλλα προς τα κάτω.
Παρασκευή:
- Τοποθετήστε τα φύλλα τσουκνίδας και βασιλικού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μούλτι.
- Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα (εαν το θέλετε πιο χοδροκομμένο, σταματήστε το νωρίτερα)
- Σερβίρετε επάνω σε φέτες απο αγγούρια, κίτρινες πιπεριές, ή κράκερ
* Μην ανησυχείτε ότι θα σας κάψει στο στόμα, το δραστικό συστατικό της τσουκνίδας που προκαλεί κάψιμο όταν μας τσιμπάνε εξουδετερώνεται με το λιώσιμο της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.