Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Πέστο τσουκνίδας με βασιλικό (Raw)

Υλικά:

  • 2 κούπες φύλλα απο τσουκνίδες
  • 1 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι (προαιρετικά)

* Όταν λέμε πχ 2 κούπες φύλλα από τσουκνίδες ή 1 κούπα φύλλα βασιλικού εννοούμε συμπιεσμένα φύλλα, οπότε κάντε τις μετρήσεις πιέζοντας τα φύλλα προς τα κάτω.

Παρασκευή:

  1. Τοποθετήστε τα φύλλα τσουκνίδας και βασιλικού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μούλτι.
  2. Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα (εαν το θέλετε πιο χοδροκομμένο, σταματήστε το νωρίτερα)
  3. Σερβίρετε επάνω σε φέτες απο αγγούρια, κίτρινες πιπεριές, ή κράκερ
* Μην ανησυχείτε ότι θα σας κάψει στο στόμα, το δραστικό συστατικό της τσουκνίδας που προκαλεί κάψιμο όταν μας τσιμπάνε εξουδετερώνεται με το λιώσιμο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.