Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Τσουκνιδοκεφτέδες με σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Τι χρειαζόμαστε:
  • 200 γρ. κορφές φρέσκιας τσουκνίδας
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμέννο
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης ψημένη ψιλοκομμένη
  • άνιθο
  • δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει (κατά προτίμηση φαρίνα ή πολυτελείας)
Πώς το κάνουμε:
  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Για τις τσουκνίδες φοράμε γάντια γιατί λίγοι είναι οι φακίριδες.
  2. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (ανάλογα με τον τύπο του αλευριού), ώστε να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές χωρίς να τρέχει το μίγμα από το κουτάλι.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και μόλις κάψει, παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε στο καυρό λάδι.
  5. Προσέχουμε τη θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνουν να ψηθούν από μέσα.
  6. Βουτάμε πριν από κάθε κουταλιά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτει όμορφα στο λάδι.
  7. Μόλις ροδίοσoυν τα γυρίζουμε από την άλλη και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικο χαρτί.
  8. Έπειτα σερβίρουμε.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/keftedakia-tsouknidas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.