Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. κορφές φρέσκιας τσουκνίδας
- 200 γρ. σπανάκι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμέννο
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης ψημένη ψιλοκομμένη
- άνιθο
- δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- αλεύρι όσο πάρει (κατά προτίμηση φαρίνα ή πολυτελείας)
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Για τις τσουκνίδες φοράμε γάντια γιατί λίγοι είναι οι φακίριδες.
- Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (ανάλογα με τον τύπο του αλευριού), ώστε να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές χωρίς να τρέχει το μίγμα από το κουτάλι.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και μόλις κάψει, παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε στο καυρό λάδι.
- Προσέχουμε τη θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνουν να ψηθούν από μέσα.
- Βουτάμε πριν από κάθε κουταλιά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτει όμορφα στο λάδι.
- Μόλις ροδίοσoυν τα γυρίζουμε από την άλλη και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικο χαρτί.
- Έπειτα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.