Η τσουκνίδα είναι μια υπερτροφή, μιας που δε τη βρίσκουμε φρέσκια και τρυφερή όλο το έτος μπορούμε να τη καταψύξουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας όποτε θέλουμε.
Υλικά:
Παρασκευή:
Παρασκευή:
- Καθαρίστε και ζεματίστε τις τσουκνίδες στο βραστό νερό για λιγότερο απο 1 λεπτό.
- Ρίξτε τις τσουκνίδες στο παγωμένο νερό.
- Στραγγίξτε τις τσουκνίδες, απλώστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας απο επάνω μερικά φύλλα απο χαρτί κουζίνας και απλώστε τις.
- Αφήστε τις στο χαρτί να στραγγίξουν για μια νύχτα (προαιρετικό, αλλά μειώνει τα υγρά)
- Την επόμενη ημέρα τυλίξτε τις μαζί με τη πετσέτα σε ρολό και ζουλήξτε τις λίγο για να στεγνώσουν.
- Τοποθετήστε τις σε σακούλες τροφίμων και καταψύξτε τις.
- Χρησιμοποιήστε τις σε φαγητά όπως ακριβώς θα κάνατε και με κατεψυγμένο σπανάκι.
Συμβουλές:
- Μια απλή βύθιση των τσουκνίδων στο βραστό νερό με τη κουτάλα αρκεί για να μαραθούν, δε χρειάζεται να τις βράσετε γιατί θα λιώσουν.
- Χρησιμοποιήστε όσες τσουκνίδες θέλετε, εγώ απλά σας δίνω μια αναλογία για μια μερίδα φαγητού.
- Μπορείτε να ρίξετε τον χυμό ενός λεμονιού μέσα στο παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους, επίσης εαν τις φάτε μαζί με λεμόνι αυξάνεται κατα πολύ η απορρόφηση του σιδήρου που έχουν.
- Το νερό απο το ζεμάτισμα των τσουκνίδων αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε το στα φυτά σας, θα σας ευγνομωνούν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.