Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πέστο αβοκάντου με καρύδια

Υλικά: 
   • 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα βασιλικού
   • 2 αβοκάντο καθαρισμένα
   • ½ κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Χούμους αρακά με ταχίνι και φύλλα μέντας

Υλικά:
  • 450 γρ. κατεψυγμένο αρακά, βρασμένο και παγωμένο
  • 1/3 κούπας ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μους φυστικοβούτυρου (με τόφου)

Υλικά:
  • 350 γρ. μαλακό tofu (silken)
  • 1/3 κούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πέννες με λιαστές ντομάτες και ταχίνι


Η σούπερ νηστίσιμη μακαρονάδα με ταχίνι είναι θρεπτική καθώς τα αμινοξέα των ζυμαρικών συμπληρώνουν τα αμινοξέα του ταχινιού και έχουμε πλήρη πρωτεΐνη.

Υλικά: 
  • 300 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Φάβα με κοκκινιστά μανιτάρια



Υλικά: 
  • 2 1/2 κούπες ή 500 γρ. φάβα Σαντορίνης (ή κίτρινα μπιζέλια) 
  • 4 κούπες ή 1 λίτρο νερό
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 4 μικρά

Σούπα με ζυμαρικά και φασόλια


  Υλικά:
  850 γρ. βρασμένα φασόλια (κατά προτίμηση μικρά λευκά ή μαυρομάτικα)
  800 γρ. τομάτες κονσέρβα μαζί με τη σάλτσα τους ή φρέσκες, ψιλοκομμένες
•  1 πρέζα ζάχαρη ή 1 κ.σ. κέτσαπ (για να φύγει η οξύτητητα της τομάτας)

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τυρί κρέμα ανακαρδίου

Υλικά:
  • 1 κούπα ανακάρδια (κάσιους) μουλιασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες ή αποβραδίς
  • ¼ κούπας νερό
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού