Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Σούπα με ζυμαρικά και φασόλια


  Υλικά:
  850 γρ. βρασμένα φασόλια (κατά προτίμηση μικρά λευκά ή μαυρομάτικα)
  800 γρ. τομάτες κονσέρβα μαζί με τη σάλτσα τους ή φρέσκες, ψιλοκομμένες
•  1 πρέζα ζάχαρη ή 1 κ.σ. κέτσαπ (για να φύγει η οξύτητητα της τομάτας)
•  1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  1 καρότο, ψιλοκομμένο
  1 βλαστό σέλινου, ψιλοκομμένο
  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  4 κούπες ζωμό λαχανικών
  ¾ κούπας ζυμαρικά (φιόγκους, ή κοχύλια ή άλλα)
  1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  1 κ.γ. ρίγανη
  1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
  ¼ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  ¼ κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  ¼ κ.γ. αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
  1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
•   αλάτι κατά βούληση

Οδηγίες :
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο ελαιόλαδο μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς.
2. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το για 1 λεπτό.
3. Προσθέστε το ζωμό, τα ζυμαρικά, βότανα, αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
4. Αφήστε το να βράσει .
5. Μειώστε τη φλόγα και μαγειρέψτε χωρίς να βράζει και χωρίς καπάκι, για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
6. Προσθέστε τα φασόλια και τις ντομάτες.
7. Βράζουμε για 5 λεπτά ή και περισσότερο .
8. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλές:
  • Πειραματιστείτε και διαμορφώστε τη συνταγή κατα τις προτιμήσεις σας χρησιμοποιώντας διάφορα είδη οσπρίου και ζυμαρικών.
  • Ο συνδυασμός τους δίνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή αυτό που λένε "πλήρη πρωτείνη"
  • Δοκιμάστε για να δείτε εαν είναι αρκετά αλμυρό πριν το σερβίρετε και εαν θέλει αλάτι προσθέστε με προσοχή, συνήθως τα όσπρια τραβάνε αρκετό αλάτι.
http://thetolerantvegan.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.