Υλικά:
• 850 γρ. βρασμένα φασόλια (κατά προτίμηση μικρά λευκά ή μαυρομάτικα)
• 800 γρ. τομάτες κονσέρβα μαζί με τη σάλτσα τους ή φρέσκες, ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• 1 βλαστό σέλινου, ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
• 4 κούπες ζωμό λαχανικών
• ¾ κούπας ζυμαρικά (φιόγκους, ή κοχύλια ή άλλα)
• 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
• ¼ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
• ¼ κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
• ¼ κ.γ. αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
• 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• αλάτι κατά βούληση
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• 1 βλαστό σέλινου, ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
• 4 κούπες ζωμό λαχανικών
• ¾ κούπας ζυμαρικά (φιόγκους, ή κοχύλια ή άλλα)
• 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
• ¼ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
• ¼ κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
• ¼ κ.γ. αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
• 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• αλάτι κατά βούληση
Οδηγίες :
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο ελαιόλαδο μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς.
2. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το για 1 λεπτό.
3. Προσθέστε το ζωμό, τα ζυμαρικά, βότανα, αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
4. Αφήστε το να βράσει .
5. Μειώστε τη φλόγα και μαγειρέψτε χωρίς να βράζει και χωρίς καπάκι, για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
6. Προσθέστε τα φασόλια και τις ντομάτες.
7. Βράζουμε για 5 λεπτά ή και περισσότερο .
8. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλές:
- Πειραματιστείτε και διαμορφώστε τη συνταγή κατα τις προτιμήσεις σας χρησιμοποιώντας διάφορα είδη οσπρίου και ζυμαρικών.
- Ο συνδυασμός τους δίνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή αυτό που λένε "πλήρη πρωτείνη"
- Δοκιμάστε για να δείτε εαν είναι αρκετά αλμυρό πριν το σερβίρετε και εαν θέλει αλάτι προσθέστε με προσοχή, συνήθως τα όσπρια τραβάνε αρκετό αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.