Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Πατλάκια ζαχαρόχορτου (pop sorghum)

Υλικά: 
  • 1/4 κούπας σπόροι ζαχαρόχορτου (σόργο)
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε ένα στεγνό τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (εαν είναι υγραερίου) ή σε μέτρια προς υψηλή (εάν είναι ηλεκτρική κουζίνα). 
  2. Ρίξτε 1 κ.γ. κάθε φορά στο τηγάνι σας. 
  3. Αποθηκεύστε το σκασμένο ζαχαρόχορτο σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας για 6 εβδομάδες.

Συμβουλές:
  • Το σόργο (ζαχαρόχορτο) σκάει καλλύτερα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα παρά σε αντικολλητική.
  • Όταν αραιώσουν τα πατ-πατ τότε είναι έτοιμο.
  • Μην απογοητεύεστε αν οι σπόροι δεν σκάσουν αμέσως ή εαν καούν, μερικές φορές καίγεται η πρώτη κουταλιά μέχρι βρεθεί η σωστή θερμοκρασία, έτσι αρχικά ρίξτε μόνο μια μικρή ποσότητα (1 κουταλάκι) για να μη χάσετε πολλούς σπόρους μέχρι να προσαρμόσετε σωστά τη θερμοκρασία.
  • Αν οι σπόροι καίγονται, τότε το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό, μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά ανεβάστε τη θερμότητα, για να γίνει το ποπ χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία.
    Μόλις ρίξετε τους σπόρους στο τηγάνι θα πρέπει να αρχίσουν να σκάνε μετά απο 3 δευτερόλεπτα.
  • ΜΗΝ βάλετε λάδι, δε χρειάζεται.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε τηγάνι, μπορείτε να βάλετε μια σίτα ή ένα καπάκι ή ένα μεταλλικό στραγγηστήρι απο επάνω για να μη πεταχτούν παντού τα πατλάκια ζαχαρόχορτου.
  • Το ποπ ζαχαρόχορτου μπορείτε να το βάλετε στα δημητριακά (μούσλι) σας, στις σαλάτες σας, να φτιάξετε μπάρες δημητριακών κ.α.
  • Το σκάσιμο των σπόρων του ζαχαρόχορτου είναι ένας απο τους αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος των, και δεν επιρρεάζει αρνητικά τη θρεπτικότητα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.