Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Κεφίρ νερού με άρωμα κανέλας-βανίλιας

  Υλικά:
  • 1 λίτρο κεφίρ νερού (βασική συνταγή)
  • 3 ξυλάκια κανέλας 
  • 1 καρπό βανίλιας 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Γεμίστε ένα βάζο με ένα λίτρο έτοιμο κεφίρ νερού. 
  2. Κόψτε το καρπό βανίλιας κατά μήκος, και προσθέστε τη μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τη ζάχαρη μέσα στο βάζο.
  3. Κλείστε το σφιχτά. 
  4. Αφήστε το να κάνει ζύμωση σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες. 
  5. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
Συμβουλές:
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας διάφορα μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο κ.α.
www.vicariouslyvintage.com/2012/06/19/cinnamon-vanilla-kefir/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.