Υλικά:
- 1 λίτρο κεφίρ νερού (βασική συνταγή)
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 1 καρπό βανίλιας
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- Γεμίστε ένα βάζο με ένα λίτρο έτοιμο κεφίρ νερού.
- Κόψτε το καρπό βανίλιας κατά μήκος, και προσθέστε τη μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τη ζάχαρη μέσα στο βάζο.
- Κλείστε το σφιχτά.
- Αφήστε το να κάνει ζύμωση σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.
- Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
Συμβουλές:
www.vicariouslyvintage.com/2012/06/19/cinnamon-vanilla-kefir/- Μπορείτε να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας διάφορα μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.