Υλικά:
- 1 κούπα ανακάρδια (κάσιους) μουλιασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες ή αποβραδίς
- ¼ κούπας νερό
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψημμένες
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή άλλο φρέσκο αρωματικό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
- Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα κάσιους σας σε ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια, προσθέσετε τα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα στη δυνατή ταχύτητα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατέψτε για μερικά λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδης υφή, σταματάτε παροδικά το μπλέντερ για να ξύσετε τις πλεύρες του, εάν είναι απαραίτητο.
- Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή μπαχαρικά εαν χρειάζεται.
- Παγώστε το τυρί ολονυχτίς στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και να αποκτήσει υφή κρέμας.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε:
http://www.sondibruner.com/2014/02/17/roasted-garlic-and-herb-vegan-cream-cheese/Μπορείτε να προσθέσετε:
- Άνηθο και σχοινόπρασο
- Καραμελωμένα κρεμμύδια
- Λιαστές ντομάτες
- Ψητό κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο
- Βασιλικό και δεντρολίβανο
- Εάν θέλετε να έχει γεύση κίτρινου τυριού προσθέστε 1-2 κ.γ. διατροφική μαγιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.