Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Τυρί κρέμα ανακαρδίου

Υλικά:
  • 1 κούπα ανακάρδια (κάσιους) μουλιασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες ή αποβραδίς
  • ¼ κούπας νερό
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψημμένες
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή άλλο φρέσκο αρωματικό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα κάσιους σας σε ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια, προσθέσετε τα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα στη δυνατή ταχύτητα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ανακατέψτε για μερικά λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδης υφή, σταματάτε παροδικά το μπλέντερ για να ξύσετε τις πλεύρες του, εάν είναι απαραίτητο.
  3. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή μπαχαρικά εαν χρειάζεται.
  4. Παγώστε το τυρί ολονυχτίς στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και να αποκτήσει υφή κρέμας.

Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε:
  • Άνηθο και σχοινόπρασο
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Λιαστές ντομάτες
  • Ψητό κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο
  • Βασιλικό και δεντρολίβανο
  • Εάν θέλετε να έχει γεύση κίτρινου τυριού προσθέστε 1-2 κ.γ. διατροφική μαγιά.
 http://www.sondibruner.com/2014/02/17/roasted-garlic-and-herb-vegan-cream-cheese/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.