Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σπαγγετίνι με άκαρα σε σάλτσα τομάτας

Υλικά:

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μοσχοκολοκύθα καραμελωμένη στο φούρνο

Υλικά: 
  • 2 μοσχοκολοκύθες (περίπου 1800 γρ.)
  • 3 κ.σ. κοφτές λιωμένο λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Σούπα αμυγδάλου με ψωμάκια

Υλικά:
  • 200 γρ. ανάλατα ωμά αμύγδαλα 
  • 200 γρ. ψίχα ξερού ψωμιού ή κρουτόν
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Παστέλι κορεάτικο με φρούτα



Υλικά για το παστέλι:
  • 1 κούπα ψημένο σουσάμι
  • 1 κούπα ψημένο ανάλατα φιστίκια 
  • 2 κ.γ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ντάκος με λιαστές τομάτες, ελιές και κάππαρη



Υλικά: 
  • 1 κριθαροκουλούρα
  • 5 λιαστά τοματούδια κομμένα στα 3
  • 1 κ.σ. κάππαρη

Κράκερς φακής

Υλικά:
  • ½ κούπα ψιλο-αλεσμένο αλεύρι φακής
  • ¾ κούπας αλεύρι αμυγδάλου ή ψιλοτριμμένα λευκά αμύγδαλα ή πολτός απο γάλα αμυγδάλου
  • 1 ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

Αλεύρι φακής


  Υλικά για 350-400 γρ. αλεύρι:
  • 500 γρ. φακές