Υλικά:
- ½ κούπα ψιλο-αλεσμένο αλεύρι φακής
- ¾ κούπας αλεύρι αμυγδάλου ή ψιλοτριμμένα λευκά αμύγδαλα ή πολτός απο γάλα αμυγδάλου
- 1 ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ.γ. αλάτι με βότανα (δενδρολίβανο, θρούμπι κ.α.)
- ½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό
- 2 κ.σ. τριμμένους σπόρους λιναριού
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 2 κ.σ. σουσάμι
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κούπας νερό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά καλά.
- Προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
- Τοποθεετήστε τη ζύμη επάνω σε μια λαδόκολλα.
- Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να είναι λεία και πλάστε τη με τα χέρια σας σε μια μπάλα.
- Τοποθετήστε μια δεύτερη λαδόκολλα απο επάνω και με ένα πλάστη πλάστε τη σε όσο λεπτό φύλλο θέλετε.
- Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσας για να κόψετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και τις περισσευούμενες άκρες.
- Ανακυκλώστε αυτές τις άκρες φτιάχνοντας νέα τετράγωνα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 22 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να είναι τραγανά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το φύλλο ψησίματος να κρυώσει για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε ή τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλές:
- Εάν δε βρείτε αλεύρι φακής μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο μπλέντερ και κοσκινίζοντας το μετά.
http://www.theglutenfreevegan.com/2013/01/herb-garlic-lentil-crackers/
Μολις εφτιαξα την συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι απλα τελεια..πλουσια σε πρωτεινη και σιδηρο ;)πολυ καλη ιδεα για οσα ατομα δεν τους αρεσουν οι φακες!