Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κράκερς φακής

Υλικά:
  • ½ κούπα ψιλο-αλεσμένο αλεύρι φακής
  • ¾ κούπας αλεύρι αμυγδάλου ή ψιλοτριμμένα λευκά αμύγδαλα ή πολτός απο γάλα αμυγδάλου
  • 1 ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι με βότανα (δενδρολίβανο, θρούμπι κ.α.)
  • ½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 2 κ.σ. τριμμένους σπόρους λιναριού
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κούπας νερό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
 Παρασκευή:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά καλά.
  3. Προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
  4. Τοποθεετήστε τη ζύμη επάνω σε μια λαδόκολλα.
  5. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να είναι λεία και πλάστε τη με τα χέρια σας σε μια μπάλα.
  6. Τοποθετήστε μια  δεύτερη λαδόκολλα απο επάνω και με ένα πλάστη πλάστε τη σε όσο λεπτό φύλλο θέλετε.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσας για να κόψετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και τις περισσευούμενες άκρες.
  8. Ανακυκλώστε αυτές τις άκρες φτιάχνοντας νέα τετράγωνα.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 22 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να είναι τραγανά.
  10. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το φύλλο ψησίματος να κρυώσει για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε ή τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλές:
  • Εάν δε βρείτε αλεύρι φακής μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο μπλέντερ και κοσκινίζοντας το μετά.

http://www.theglutenfreevegan.com/2013/01/herb-garlic-lentil-crackers/

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/10/14, 9:29 μ.μ.

    Μολις εφτιαξα την συνταγη!
    ειναι απλα τελεια..πλουσια σε πρωτεινη και σιδηρο ;)πολυ καλη ιδεα για οσα ατομα δεν τους αρεσουν οι φακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.