Υλικά για 350-400 γρ. αλεύρι:
Παρασκευή:
Παρασκευή:
- Ρίχνετε τη φακή σε στεγνό μπλέντερ και πολτοποιείτε για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα.
- Το κοσκινίζετε με ένα κόσκινο ή λεπτό στραγγηστήρι.
- Το χονδροκομμένο υλικό που δε πέρασε απο το κόσκινο το ρίχνετε στο μπλέντερ και επαναλαμβάνετε το κοσκίνισμα.
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλές:
- Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
- Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές για μπιφτέκια ή κράκερς φακής ή συμπληρωματικά σε αλεύρι σίτου σε μικρή ποσότητα για γεύση και ενίσχυση του με περισσότερα θρεπτικά.
- Το έφτιαξα με ψιλή φακή αλλά λογικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χονδρή.
- Βγάζει σκόνη όταν αλέθεται, οπότε ειδικά εαν έχετε πρόβλημα με τη σκόνη δε θα ήταν κακή ιδέα να φορέσετε μια μάσκα.
- Για να έχετε ένα πολύ λεπτό αλεύρι κοσκινίσετε με λεπτό κόσκινο ή επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές.
- Εάν δε το χρησιμοποιήσετε σύντομα τοποθετήστε το στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
- Τη μικρή ποσότητα χονδροκομμένης φακής που θα μείνει στο κόσκινο και δε μπορεί να αλεστεί άλλο κρατήστε τη και χρησιμοποιήστε τη σε σούπες ή αλλες συνταγές ή πετάξτε τη.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.