Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αλεύρι φακής


  Υλικά για 350-400 γρ. αλεύρι:
  • 500 γρ. φακές
 Παρασκευή:
  1. Ρίχνετε τη φακή σε στεγνό μπλέντερ και πολτοποιείτε για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα.
  2. Το κοσκινίζετε με ένα κόσκινο ή λεπτό στραγγηστήρι.
  3. Το χονδροκομμένο υλικό που δε πέρασε απο το κόσκινο το ρίχνετε στο μπλέντερ και επαναλαμβάνετε το κοσκίνισμα.
  4. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα αεροστεγές δοχείο.





Συμβουλές:
  • Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές για μπιφτέκια ή κράκερς φακής ή συμπληρωματικά σε αλεύρι σίτου σε μικρή ποσότητα για γεύση και ενίσχυση του με περισσότερα θρεπτικά.
  • Το έφτιαξα με ψιλή φακή αλλά λογικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χονδρή.
  • Βγάζει σκόνη όταν αλέθεται, οπότε ειδικά εαν έχετε πρόβλημα με τη σκόνη δε θα ήταν κακή ιδέα να φορέσετε μια μάσκα.
  • Για να έχετε ένα πολύ λεπτό αλεύρι κοσκινίσετε με λεπτό κόσκινο ή επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές.
  • Εάν δε το χρησιμοποιήσετε σύντομα τοποθετήστε το στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
  • Τη μικρή ποσότητα χονδροκομμένης φακής που θα μείνει στο κόσκινο και δε μπορεί να αλεστεί άλλο κρατήστε τη και χρησιμοποιήστε τη σε σούπες ή αλλες συνταγές ή πετάξτε τη.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.