Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γλύκισμα μπανάνας με σοκολάτα και αμυγδαλοβούτυρο


Υλικά για 4 γλυκίσματα: 
 Παρασκευή:
  1. Ανακατέψτε το βούτυρο αμυγδάλου, τη βανίλια και τη κανέλα όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος.
  3. Χωρίστε το μείγμα βουτύρου σας σε 4 ίσα μέρη.
  4. Χρησιμοποιήστε 1 μερίδα βούτυρο αμυγδάλου ανά 2 φέτες μπανάνας και απλώστε το μείγμα επάνω στο κάθε μισό της μπανάνας.
  5. Πατήστε το ξυλάκι για σουβλάκι επάνω στο ένα μισό και κλείστε με το άλλο μισό της μπανάνας για να γίνει σα "σάντουιτς" μπανάνας.
  6. Τοποθετήστε τα σουβλάκια μπανάνας στην κατάψυξη και παγώστε τα καλά μέχρι να σκληρύνουν
  7. Όταν κατεψυχθούν λιώστε τη σκούρα σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. (Αν δεν έχετε ένα μπεν μαρί, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τηγάνι γεμάτο με λίγο νερό και τοποθετήστε ένα μικρότερο δοχείο μέσα στο τηγάνι πάνω από το νερό. Βάλτε τη σοκολάτα και το λάδι σας στο μικρότερο δοχείο.) Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει λέιο.
  8. Βουτήξτε κάθε σουβλάκι μπανάνας στη σοκολάτα και τοποθετήστε σε λαδόκολλα. 
  9. Τοποθετήστε τα ξανά στην κατάψυξη για λίγα λεπτά έως ότου η σοκολάτα σκληρύνει και απολαύστε το!

Συμβουλές:
  • Αντί για βούτυρο αμυγδάλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βούτυρο καρπού της αρεσκείας σας.

 http://www.primallyinspired.com

2 σχόλια:

  1. Ένα super παιδικό γλύκισμα! Νόστιμο και θρεπτικό μαζί! Αρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι πολύ νόστιμο... παιδικό ναι.... βέβαια εγώ εμφανισιακα ειμαι μεγαλλυτερος αλλα μεσα μου μένω παιδί.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.