Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Γάλα σοκολατούχο σησαμιού

Υλικά: 
  • 4 κούπες νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)
  • 120 ml ταχίνι
  • 300 ml ρόφημα κακάου σε σκόνη (όχι το πικρό)
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Φτιάχνετε το γάλα ταχινιού πολτοποιώντας το ταχίνι μαζί με το νερό στο μπλέντερ.
  2. Στραγγίξτε το με ένα λεπτό στραγγηστήρι ή τούλι και ξαναβάλτε το στο μπλέντερ.
  3. Βάλτε μέσα στο μπλέντερ το κακάο.
  4. Αναμίξτε το και εμφιαλώστε το.
Συμβουλές:
  • Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα του κακάου, προσωπικά το προτιμώ πλούσια σοκολατένιο και μ'αρέσει αυτή η αναλογία, είναι όσο γλυκό πρέπει καλύπτοντας την ιδιαίτερη γεύση του σουσαμιού.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.