Υλικά:
- 500 γρ. βρασμένη και παγωμένη φάβα
- 100 γρ. αλεύρι αραβοσίτου (καλαμποκιού)
- 50 γρ. φρυγανιά panko ή τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1/2 κ.γ. χρυσόριζα (curcuma)
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή δυόσμο
- 1 πρέζα αλάτι (δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα)
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζα τριμμένη (προαιρετικά)
- 1 πρέζα κύμινο (προαιρετικά)
- 1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι Ινδίας (προαιρετικά)
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Βγάζετε τη φάβα που είχατε μαγειρέψει απο τη προηγούμενη ημέρα απο το ψυγείο και τη βάζετε μέσα σε μια γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.
- Δοκιμάζετε εάν θέλει αλάτι ή μπαχαρικά και τα προσθέτετε.
- Πλάθετε σε μπαλάκια και τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
- Όταν πάρουν χρώμα αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με 2 χαρτιά κουζίνας για να στραγγίξουν απο τα περιττά λάδια.
Πληροφορίες - Συμβουλές:
- Μπορείτε να βάλετε και μια ελιά χωρίς κουκούτσι ή φυτικό τυρί στο κέντρο κάθε μπαλίτσας πριν τα τηγανίσετε.
- Ταιριάζουν με μπόλικο λεμόνι ή κάποια σάλτσα.
- Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όταν μας έχει περισσέψει φάβα απο τη προηγούμενη ημέρα.
- Προσθέστε ελεύθερα αλλά με μέτρον (για να μη πικρίσει) τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
- Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα αλλά αφού το τσιγαρίσετε με ελάχιστο λαδάκι σε ένα τηγάνι.
- Διαφοροποίησε το φαβοκεφτέ σου με το να το πανάρεις καλά με σουσάμι πριν το τηγανίσεις, έτσι θα είναι και πιο θρεπτικό!
~ Λαόνικος Τσάγκος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη.
Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.