Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σοκολατάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα


Υλικά: 
  • 200 γρ. ξερά αμύγδαλα 
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. 
  2. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμμάτων έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. 
  3. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα,
    (προσέχουμε να μην μείνουν πολύ και η καραμέλα καεί και πικρίσει)
  4. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. 
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 30°C
    (δηλαδή όταν δοκιμάζουμε στα χείλη πρέπει να είναι κρύα)
  6. Σπάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια, τα βουτάμε στη σοκολάτα καιτα τοποθετούμε με ένα κουτάλι σε μία λαδόκολλα. 
  7. Περιμένουμε έως ότου η σοκολάτα παγώσει εκτός ψυγείου.

Πληροφορίες - Συμβουλές:
  • Για να μη καίμε και κουζίνα και τηγάνι μπορούμε να καβουρντίσουμε πρώτα τα αμύγδαλα στο τηγάνι, να τα αφαιρέσουμε σε ένα πιάτο, και μετά στο ίδιο τηγάνι να κάνουμε τη καραμέλα.
  • Μη βάλετε τη σοκολάτα στο ψυγείο, καταστρέφεται.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ζάχαρη θέλετε, τα Γελαστά Ζωάκια σας προτείνουν τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, επειδή έχει σίδηρο και άλλα θρεπτικά.

Πηγή: ΑΒ magazine

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.