Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ηλιόπιτα (Πρόσφορον θερινού ηλιοστασίου)



  Υλικά
      
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σαλάτα αμαράνθου με ελιές

Υλικά: 
  • 1 κούπα αμάρανθο
  • 20 ελιές περίπου, καθαρισμένες και κομμένες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Κέϊκ φράουλας (Φραουλοκέϊκ)

Υλικά:
  • 400 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες ολόκληρες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 κούπα ζάχαρη + 1 πρέζα αλάτι 

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γάλα φαγόπυρου (Buckwheat milk)

  
  Υλικά:
  • 1 κούπα φαγόπυρο
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κ.γ. βανίλια ή άλλο αρωματικό (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Καβουρντίστε το φαγόπυρο σε στεγνό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του.
  2. Προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αλέστε το για περίπου 2 λεπτά.
  4. Στραγγίξτε το με ένα τουλουπάνι ή τούλι.
  5. Εμφιαλώστε το, σερβίρετε παγωμένο.












Συμβουλές:
  • Υπάρχουν 3 τρόποι για να γίνει γάλα φαγόπυρου, ωμό (μουλιάζοντας το 8 ώρες), με καβούρντισμα των σπόρων στο τηγάνι ή στο φούρνο για 8 λεπτά, ή με φύτρα φαγόπυρου, αλλά δε συνιστώ να γίνει με βρασμένους σπόρους γιατί θα είναι κάπως γλοιώδης, το καβούρντισμα σίγουρα αναδυκνείει τα αρώματα του, προσέξτε μη το κάψετε.
  • Για ένα πιο γκουρμέ γάλα προσθέστε κάρδαμο, σιρόπι αγαύης και κακάο.
~ Λαόνικος Τσάγκος

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με κινόα, ντομάτα, πιπερια και κολοκυθάκι

Υλικά:
  • 180 γρ κινόα (μία κούπα)
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (εαν δε σας αρέσουν τα σπόρια, αφαιρέστε τα)

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014