Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Κέϊκ φράουλας (Φραουλοκέϊκ)

Υλικά:
  • 400 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες ολόκληρες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 κούπα ζάχαρη + 1 πρέζα αλάτι 
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι ή πορτοκαλάδα
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας (πχ. φράουλας)
  • 1 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. πολέντα για το πασπάλισμα της επιφάνειας 
Παρασκευή:
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε μέσα τη πιπερόριζα, τη βανίλα, το ρούμι, τη σόδα και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αρκετά παχύρρευστο χυλό.
  4. Προσθέτουμε μέσα τις φράουλες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, (δε πειράζει εαν σπάσουνε μερικές).              
  5. Λαδώνουμε με 1 κ.σ. λάδι ένα τετράγωνο ταψάκι ή μια φόρμα για κέϊκ και ρίχνουμε το μίγμα, (προσπαθούμε να είναι καλυμένες οι φράουλες απο το μείγμα).
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, μπήζοντας ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέϊκ, αν βγεί καθαρή είναι έτοιμο!


Συμβουλές:
  • Είναι πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο.
  • Αμα δεν εχετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού βάλτε πορτοκαλάδα ή άλλο χυμό, ακόμα και αγοραστό χυμό φράουλας!
  • Εαν θέλετε μπορείτε να αλευρώσετε ή να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη τις φράουλες πριν τις ρίξετε στο μείγμα, για να κολλήσουν πιο καλά, αλλά και να μη το κάνετε μια χαρά θα βγεί.
  • Εαν οι φράουλες σας είναι τούμπανα τότε κόψτε τις στη μέση.
  • Στις τελευταίες δύο φωτογραφίες αριστερά φαίνεται όπως βγήκε απο το φούρνο, και δεξιά αναποδογυρισμένη.

 ~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.