Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Αμαρανθόγαλο με μήλο και κανέλα

Υλικά: 
        
  • ¼ κούπας αμάρανθο
  • ½ κούπας γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας)
  • 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό 
  • ¼ κούπας κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • ¼ κούπας αχλάδι ή μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή στέβια ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Παρασκευή: 

  1. Πρώτα βράστε τον αμάρανθο, βάλτε νερό ή γάλα αμυγδάλου να βράσει. 
  2. Προσθέστε τον αμάρανθο και αφήστε το να πάρει μια βράση.
  3. Κατόπιν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τον να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι η υφή του να μοιάζει με χυλό. (Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον νερό καθ 'όλη τη διαδικασία του βρασίματος, ο αμάραντος θα συνεχίσει να απορροφά το νερό.)
  4. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κομμένα μήλα και τα αχλάδια μαζί με το σιρόπι σφενδάμου (ή άλλο γλυκαντικό) και τη κανέλα, και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε τα κανελωμένα ψητά μήλα και αχλάδια μέσα στο μαγειρεμένο αμάρανθο και σερβίρετε το μαζί με καρύδια, και μια μικρή ριπή απο σιρόπι σφενδάμου.
  6. Απολαύστε το!
Συμβουλές:
  • Χρησιμοποιήστε λιγότερο ή περισσότερο νερό, ανάλογα πόσο παχύρευστο το θέλετε, οπότε εαν το θέλετε πιο παχύρευστο βάλτε λιγότερο απο 1 κούπα νερό.
  • Ως επικάλυψη εκτός απο καρύδια μπορείτε να βάλετε:
    Αμύγδαλα
    Καρύδα τριμμένη
    Κολοκυθόσπορο
    Τριμμένη μαύρη σοκολάτα
    Ωμά μήλα
    Σταφίδες κ.α.
http://www.feastie.com/recipe/nutrition-stripped/cinnamon-apple-pear-amaranth-porridge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.