Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Τηγανίτες φράουλας

Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1/4 κούπας άμυλο αραβοσίτου
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 κούπες φρέσκες φράουλες , ψιλοκομμένες
  • 2 1/2 κούπες γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 2 κ.σ. σογιέλαιο ή ηλιέλαιο
 Παρασκευή:
  1. Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά μαζί.
  2. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε τις μέχρι να καλυφθούν.
  3. Κάντε ένα αυλάκι στη μέση και προσθέστε το γάλα σόγιας και το ηλιέλαιο.
  4. Ανακατέψτε καλά, αλλά μη το κτυπήσετε.
    (Προσθέστε περισσότερο αλεύρι ή γάλα σόγιας εάν χρειαστεί για να γίνει ένα παχύρευστο κουρκούτι)
  5. Χύστε αρκετό κουρκούτι σε ένα μέτρια καυτό τηγάνι και αναποδογυρίστε τις τηγανήτες όταν οι άκρες τις στεγνώσουν.
    (Κρατήστε τις σε ένα ζεστό φούρνο μέχρι να να τις σερβίρετε.)
  6. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ!

Συμβουλές:
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή και με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.
http://www.food.com/recipe/healthy-vegan-and-terrific-strawberry-pancakes-362383

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.