Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ολόκληρους σπόρους γλυκανίσου
- 2 κ.γ. τριμμένους σπόρους κορίανδρου
- 1 κ.γ. σκόνη πιπερορίζας
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα ηλιέλαιον
- 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
- 100 ml μαρτίνι bianco ή κονιάκ ή μπράντυ
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 2 κ.σ. λευκό παπαρουνόσπορο ή καθαρισμένο ηλιόσπορο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Σε ένα δοχείο ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά μαζί, εκτός απο τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο δοχείο χτυπάτε με ένα σύρμα ή μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το μαρτίνι bianco.
- Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Προσθέτετε σταδιακά τα στεγνά υλικά μέσα στα υγρά και ανακατεύετε με το σύρμα ή μια κουτάλα.
- Ετοιμάζετετε 2 μικρά στρογγυλά ταψάκια με λαδόκολλα στο πάτο, και ρίχνετε το 1/2 μείγμα στο ένα ταψάκι και το άλλο μισό στο άλλο.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας), για 30 - 40 λεπτά.
- Περιμένετε να κρυώσει και μετά με ένα στένσιλ που έχετε φτιάξει, φτιάχνετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη το σχέδιο του ήλιου.
ΚΑΛΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ!
Συμβουλές:
~ Λαόνικος Τσάγκος- Για να δείτε εαν έχει ψηθεί τρυπήστε τη πίτα με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, εαν δε κολλήσει ζυμάρι τότε έχει ψηθεί.
- Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, αποξηραμένα φρούτα ή άλλα αρωματικά.
- Εάν δεν έχετε κονιάκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ερυθρό γλυκό οίνο ή λικέρ ή χυμό ροδάκινου ή αχλαδιού ή πορτοκαλιού κ.α. ή τίποτα.
- Εάν κάνετε όλη τη ποσότητα σε ένα ταψί τότε θα θελήσει λίγο περισσότερο χρόνο ψησίματος, εγώ την έκανα σε 2 μικρά αλουμινένια ταψάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.