Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Σπαγγέτι με αγκινάρες

Υλικά: 

  • 500 γραμμάριο σπαγγέτι
  • 10 αγκινάρες φρέσκες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 200 ml χυμό λεμονιού (περίπου 1/2 κούπα)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/8 κούπας ξηροί καρποί τριμμένοι επιλογής σας ή 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζω το σπαγγέτι και το σουρώνω. 
  2. Βάζω σε χαμηλή φωτιά το λάδι, τα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες, τον άνηθο, τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και μόλις τσιγαριστούν λίγο προσθέτω το χυμό λεμονιού και λίγο νερό και τα αφήνω να βράσουν. 
  3. Μόλις πιουν τελείως τα υγρά προσθέτω το σπαγγέτι. 
  4. Τα αφήνω και αυτά σε χαμηλή φωτιά, τα ανακατεύω κουνώντας προσεχτικά την κατσαρόλα και σβήνω τη φωτιά. 
  5. Βάζω το φαγητό σε μια πιατέλα, προσθέτω τριμμένους ξηρούς καρπούς και το σερβίρω ζεστό.
Βασισμένη στη:
http://www.trome.gr/article.php?articleId=2172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.