Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Σαλάτα αμαράνθου με ελιές

Υλικά: 
  • 1 κούπα αμάρανθο
  • 20 ελιές περίπου, καθαρισμένες και κομμένες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό
  • Λεμόνι, 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
Παρασκευή:
  1. Βάλτε μια κούπα αμάρανθο σε μια κατσαρόλα με δύο κούπες νερό και βράστε τον.
  2. Αφού πάρει βράση το νερό, προσθέστε αλάτι, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (μέχρι να απορροφήσει το νερό).
  3. Μόλις απορροφήσει όλο το νερό ο αμάρανθος βγάλτε τον από την κατσαρόλα και βάλτε τον σε ένα μπολ. 
  4. Προσθέστε τις ελιές (χωρίς κουκούτσι), το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λάδι, το λεμόνι, προσθέστε ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά και ανακατέψτε.

Συμβουλές:
  • Πειραματιστείτε προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά όπως πχ. τοματίνια, λευκό κρεμμύδι, κόκκινα φασόλια κλπ.
  • Προσοχή μη παραβράσετε τον αμάρανθο γιατί "κολλάει"

http://protimofisiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.