Υλικά:
- 1 κούπα αμάρανθο
- 20 ελιές περίπου, καθαρισμένες και κομμένες
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό
- Λεμόνι,
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
- Βάλτε μια κούπα αμάρανθο σε μια κατσαρόλα με δύο κούπες νερό και βράστε τον.
- Αφού πάρει βράση το νερό, προσθέστε αλάτι, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (μέχρι να απορροφήσει το νερό).
- Μόλις απορροφήσει όλο το νερό ο αμάρανθος βγάλτε τον από την κατσαρόλα και βάλτε τον σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τις ελιές (χωρίς κουκούτσι), το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λάδι, το λεμόνι, προσθέστε ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
Συμβουλές:
- Πειραματιστείτε προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά όπως πχ. τοματίνια, λευκό κρεμμύδι, κόκκινα φασόλια κλπ.
- Προσοχή μη παραβράσετε τον αμάρανθο γιατί "κολλάει"
http://protimofisiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.