Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με κινόα, ντομάτα, πιπερια και κολοκυθάκι

Υλικά:
  • 180 γρ κινόα (μία κούπα)
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (εαν δε σας αρέσουν τα σπόρια, αφαιρέστε τα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
  • 3 μικρά κολοκυθάκια σε κυβάκια (προαιρετικά τα αφήνουμε για 5 λεπτά - 1/2 ώρα σε ξύδι ή σε λεμόνι για να μαλακώσουν)
  • χυμός λεμονιού ή λάιμ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, δυόσμο, κόλιανδρο
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό. Την αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά.
  2. Ξεπλένουμε την κινόα πάρα πολύ καλά σε άφθονο νερό. Οι σπόροι της κινόας έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία  (σαπωνίνη) που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά.
  3. Βράζουμε την κινόα σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κύβο μυρωδικών.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι. Σουρώνουμε και είναι έτοιμη.
    (Μπορούμε αφού την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να τη βάλουμε στο ψυγείο όπου κρατάει άνετα για 4-5 μέρες..
    Μετά μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε και να κάνουμε μια ωραία σαλάτα…)


Συμβουλές:
  • Μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσθήκες… Ψητά λαχανικά σε κομμάτια.. κομμάτια απο ψημένες βίγκαν κοτομπουκιές, ή φυτικό τυρί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.