Υλικά:
- 350 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή άλλο υγρό γλυκαντικό
- 120 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. κακάο
- 400 γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια
- 120 γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα ή χουρμά (κρατάτε λίγη στην άκρη)
- 120 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγο στην άκρη)
Παρασκευή:
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
- Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το χαλβά και ανακατεύετε.
- Ντύνετε με λαδόκολλα μια φόρμα μακρόστενη του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε βάλτε το μια ωρίτσα στην κατάψυξη.
- Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα, διακοσμείτε με ένα μείγμα από αμύγδαλα, σταφίδα και τριμμένο χαλβά, από αυτά που κρατήσατε στην άκρη.
Συμβουλές:
http://www.sweetly.gr/2013/02/nistisimos-kormos-sokolatas-me-xalva-amigdala-kai-stafides/- Είναι πολύ θρεπτικός και νόστιμος.
- Πειραματιστείτε με διαφορετικά αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Γιατί η Κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνακαλύψτε το εδώ:
https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
https://greekraisins.wordpress.com/
http://goo.gl/GdRG1R