Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γάλα φαγόπυρου (Buckwheat milk)

  
  Υλικά:
  • 1 κούπα φαγόπυρο
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κ.γ. βανίλια ή άλλο αρωματικό (προαιρετικά)
 Παρασκευή:
  1. Καβουρντίστε το φαγόπυρο σε στεγνό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του.
  2. Προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αλέστε το για περίπου 2 λεπτά.
  4. Στραγγίξτε το με ένα τουλουπάνι ή τούλι.
  5. Εμφιαλώστε το, σερβίρετε παγωμένο.












Συμβουλές:
  • Υπάρχουν 3 τρόποι για να γίνει γάλα φαγόπυρου, ωμό (μουλιάζοντας το 8 ώρες), με καβούρντισμα των σπόρων στο τηγάνι ή στο φούρνο για 8 λεπτά, ή με φύτρα φαγόπυρου, αλλά δε συνιστώ να γίνει με βρασμένους σπόρους γιατί θα είναι κάπως γλοιώδης, το καβούρντισμα σίγουρα αναδυκνείει τα αρώματα του, προσέξτε μη το κάψετε.
  • Για ένα πιο γκουρμέ γάλα προσθέστε κάρδαμο, σιρόπι αγαύης και κακάο.
~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.