Υλικά:
- 1 κούπα φαγόπυρο
- 4 κούπες νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια ή άλλο αρωματικό (προαιρετικά)
- Καβουρντίστε το φαγόπυρο σε στεγνό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του.
- Προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλέστε το για περίπου 2 λεπτά.
- Στραγγίξτε το με ένα τουλουπάνι ή τούλι.
- Εμφιαλώστε το, σερβίρετε παγωμένο.
Συμβουλές:
~ Λαόνικος Τσάγκος- Υπάρχουν 3 τρόποι για να γίνει γάλα φαγόπυρου, ωμό (μουλιάζοντας το 8 ώρες), με καβούρντισμα των σπόρων στο τηγάνι ή στο φούρνο για 8 λεπτά, ή με φύτρα φαγόπυρου, αλλά δε συνιστώ να γίνει με βρασμένους σπόρους γιατί θα είναι κάπως γλοιώδης, το καβούρντισμα σίγουρα αναδυκνείει τα αρώματα του, προσέξτε μη το κάψετε.
- Για ένα πιο γκουρμέ γάλα προσθέστε κάρδαμο, σιρόπι αγαύης και κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.