Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τζατζίκι αβοκάντου


Υλικά: 
  • 1 ώριμο αβοκάντο 
  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 2 σκ. σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 2 κλωνάρια άνηθο
  • ¼ κούπας ταχίνι
  • λάδι
  • αλάτι
Παρασκευή:
  1. Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. 
  2. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν το νερό τους.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο με το σκόρδο προσθέτοντας σιγά-σιγά το ταχίνι και λίγο λάδι για να αφρατέψει.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και τη μισή ποσότητα από τα καλά στραγγισμένα  τριμμένα αγγούρια και χτυπάμε άλλη μια φορά.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στραγγισμένα τριμμένα αγγούρια.
  6. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και έτοιμο! Βγαίνει τέλειο.

Συμβουλές:
  • Εάν δε σας αρέσει ο άνηθος μη βάζετε.
  • Αντί να λιώσετε το αγγούρι στο μπλέντερ μπορείτε να το βάλετε έτσι στραγγισμένο και τριμμένο και απλά να το ανακατέψετε καλά.
  • Βάλτε σταδιακά αλάτι δοκιμάζοντας μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
http://365vegandays.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.