Υλικά:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 μέτρια αγγούρια
- 2 σκ. σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
- 2 κλωνάρια άνηθο
- ¼ κούπας ταχίνι
- λάδι
- αλάτι
- Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν το νερό τους.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο με το σκόρδο προσθέτοντας σιγά-σιγά το ταχίνι και λίγο λάδι για να αφρατέψει.
- Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και τη μισή ποσότητα από τα καλά στραγγισμένα τριμμένα αγγούρια και χτυπάμε άλλη μια φορά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στραγγισμένα τριμμένα αγγούρια.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και έτοιμο! Βγαίνει τέλειο.
Συμβουλές:
http://365vegandays.wordpress.com/ - Εάν δε σας αρέσει ο άνηθος μη βάζετε.
- Αντί να λιώσετε το αγγούρι στο μπλέντερ μπορείτε να το βάλετε έτσι στραγγισμένο και τριμμένο και απλά να το ανακατέψετε καλά.
- Βάλτε σταδιακά αλάτι δοκιμάζοντας μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.