Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Γεμιστές κολοκύθες με κινόα, σταφίδες και καρύδια


Υλικά:
  • 2 μικρές κολοκύθες ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σούπα λυκομουριάς με κεμπάπ σόγιας

Υλικά: 
  • 200 γρ. τρυφεροί βλαστοί λυκομουριάς ή baby σπανάκι (τρυφερά φύλλα)
  • 40 γρ. ή περίπου 100 ml λυκόμουρα (Goji Berries)
  • 50 γρ. ή 1 κούπα ξερό κεμπάπ σόγιας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Σουβλάκια με μανιτάρια (καλαμάκια μανιταριών)

Υλικά για περίπου 8 καλαμάκια:
  • 500 γρ. καφέ αγάρικα μανιτάρια (baby portobello)
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. λάδι ελιάς

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Λιγκουίνι με λαχανικά και ταχίνι


Υλικά:
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Βαρβάρα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς


Υλικά: 
  • 500 γρ. σιτάρι 
  • 2 1/2 λίτρα νερό για το βράσιμο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας
  • 1/3 κούπας σταφίδες μουλιασμένες 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπιφτέκια λαχανικών (κατεψυγμένα)

Υλικά: 
  • 250 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
  • 750 ml νερό (για το βράσιμο των λαχανικών)
  • 1 φάκελο ή 125 γρ. πουρέ πατάτας σε σκόνη

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Φαλάφελ με πίτα και σάλτσα ταχινιού


Υλικά: 

  • 250 γρ. ξερά ρεβίθια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο ρεντέ
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Μπράουνις απο μαύρα φασόλια


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικό χρόνος: 40 λεπτά 
Μερίδες: 9
Υλικά: 
  • 420 γρ. μαύρα βρασμένα φασόλια, στραγγισμένα και καλά ξεπλυμένα 
  • 2 ολόκληρες ώριμες μπανάνες ή ¼ κούπας ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • ⅓ κούπας σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό σιρόπι