Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κινόα με φύλλα λυκομουριάς και τοματούδια

Υλικά: 
  • 200 γρ. νεαρά φύλλα λυκομουριάς (goji berry) ή νεαρό σπανάκι
  • 100 ml κινόα
  • 300 ml νερό (περίπου)

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο

Υλικά: 
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Mαγειρίτσα με αγκινάρες

Υλικά: 
  • 1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σουσαμόπιτα Θράκης με έτοιμο φύλλο


Υλικά για 24 μερίδες: 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa 
  • 2 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο 
  • 1 1/2 κούπα φρυγανιά αλεσμένη 

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γάλα φυστικοβούτυρου - σησαμοπολτού

Υλικά: 

  • 50 ml σησαμοπολτό (ταχίνι)
  • 50 ml φυστικοβούτυρο (προτιμήστε σπιτικό)
  • 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τρούφες με καρύδα και κακάο


Υλικά για 28 μπαλάκια (περίπου 550 γρ.): 
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (250-270 γρ. στερεή κρέμα καρύδας) 
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρης
  • 200 γρ. τριμμένη ξερή καρύδα 

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σούπα με καρότο και τζίντζερ

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 600 γρ. καρότα χονδροκομμένα
  • 1 κ.γ. ψιλοτριμμένη φρέσκια ζιγγίβερη (ginger) ή ½ κ.γ. ζιγγίβερη σε σκόνη

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Σμούθι με τσουκνίδες και μανταρίνια

Υλικά: 
  • 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό απο μανταρίνια ή πορτοκάλια
  • 1 μικρό ματσάκι τσουκνίδες, περίπου 5-7 κλαδάκια (προτιμήστε μη ανθισμένες)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μαύρο τσάι μπαχαρικών (Black masala chai)

Υλικά για περίπου 3,8 λίτρα τσάι
  • 4 λίτρα νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
  • 8 ξυλάκια κανέλας Κευλάνης (αποφύγετε την κασσία)
  • 30 ή 1 κ.σ. μικρές κάψουλες πράσινου καρδάμωμου
  • 30 ή 1 κ.σ. ολόκληρα γαρύφαλα