Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κούπα ή περίπου 250 γρ. urid daal (αποφλοιωμένη μαύρη ροβίτσα)
- 3 κούπες ή 750 ml νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
- 2 τομάτες χονδροκομμένες
Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
Για το κουρκούτι:
- 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 κ.σ. κοφτή μπέικινκ πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό ροζ ορυκό άλας
Υλικά:
- 200 γρ. νεαρά φύλλα λυκομουριάς (goji berry) ή νεαρό σπανάκι
- 100 ml κινόα
- 300 ml νερό (περίπου)
Υλικά:
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
- 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση
Υλικά:
- 1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι
Υλικά για 24 μερίδες:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa
- 2 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 1/2 κούπα φρυγανιά αλεσμένη
Υλικά:
- 50 ml σησαμοπολτό (ταχίνι)
- 50 ml φυστικοβούτυρο (προτιμήστε σπιτικό)
- 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
Υλικά:
Για την βάση:
- 1 κούπα ψημένα φιστίκια ή ανακάρδια ή καρύδια (όχι πολύ αλατισμένα)
- 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
Υλικά για 28 μπαλάκια (περίπου 550 γρ.):
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (250-270 γρ. στερεή κρέμα καρύδας)
- 100 γρ. άχνη ζάχαρης
- 200 γρ. τριμμένη ξερή καρύδα
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 600 γρ. καρότα χονδροκομμένα
- 1 κ.γ. ψιλοτριμμένη φρέσκια ζιγγίβερη (ginger) ή ½ κ.γ. ζιγγίβερη σε σκόνη
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1-3 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο σας αρέσει)