Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Σούπα μαύρης ροβίτσας (Urad Dal)


Υλικά για 4 άτομα: 
  • 1 κούπα ή περίπου 250 γρ. urid daal (αποφλοιωμένη μαύρη ροβίτσα)
  • 3 κούπες  ή 750 ml νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
  • 2 τομάτες χονδροκομμένες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Κουνουπίδι σε κουρκούτι με σκορδαλιά

       Υλικά: 
  • 1 κουνουπίδι 
    Για το κουρκούτι:
  • 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέικινκ πάουντερ 
  • 1 κ.γ. κοφτό ροζ ορυκό άλας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κινόα με φύλλα λυκομουριάς και τοματούδια

Υλικά: 
  • 200 γρ. νεαρά φύλλα λυκομουριάς (goji berry) ή νεαρό σπανάκι
  • 100 ml κινόα
  • 300 ml νερό (περίπου)

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο

Υλικά: 
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξυπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένη (περίπου 250 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι ή 15-20 τοματούδια κομμένα στη μέση

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σουσαμόπιτα Θράκης με έτοιμο φύλλο


Υλικά για 24 μερίδες: 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa 
  • 2 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο 
  • 1 1/2 κούπα φρυγανιά αλεσμένη 

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γάλα φυστικοβούτυρου - σησαμοπολτού

Υλικά: 

  • 50 ml σησαμοπολτό (ταχίνι)
  • 50 ml φυστικοβούτυρο (προτιμήστε σπιτικό)
  • 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τρούφες με καρύδα και κακάο


Υλικά για 28 μπαλάκια (περίπου 550 γρ.): 
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (250-270 γρ. στερεή κρέμα καρύδας) 
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρης
  • 200 γρ. τριμμένη ξερή καρύδα 

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σούπα με καρότο και τζίντζερ

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 600 γρ. καρότα χονδροκομμένα
  • 1 κ.γ. ψιλοτριμμένη φρέσκια ζιγγίβερη (ginger) ή ½ κ.γ. ζιγγίβερη σε σκόνη

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016