Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013
Καλτσόνε (Σκεπαστή πίτσα)
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για 2 καλτσόνε Ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- Χλιαρό νερό όσο πάρει Γέμιση:
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια αγάρικα
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Φέτα αμυγδάλου ή φυτικό τυρί που λιώνει (πχ Viofast)
- Φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
- Μερικά ντοματάκια κομμένα σε φέτες
- 4-5 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Λίγη ρίγανη
Πλακούς με ντοματούδια, κρεμμύδια και βότανα
Συστατικά:
- 1 kg αλεύρι σίτου (σιταρένιο)
- 50 g νωπής μαγιάς
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 100 ml ελαιολάδου
- 50 g άλατος (για την ζύμη)
- 600 ml νερού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 200 γρ ντοματάκια κομμένα στη μέση και μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μαύρο
- 30 g άλας (για τα υλικά)
- Μαύρο πιπέρι, ρίγανη και δενδρολίβανο να δοκιμάσετε
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013
ΒΡΩΜΗ (Διατροφικά οφέλη)
H βρώμη είναι η καταλληλότερη τροφή για τους ανθρώπους γιατί σύμφωνα με τους πίνακες του Αμερικάνικου Οργανισμού Τροφίμων περιέχει τα παρακάτω:
Η βρώμη περιέχει ανά 100 γραμμάρια :
- Ενέργεια: 1,628 kJ (389 kcal)
- Υδατάνθρακες: 66.3 γραμμάρια
- Διαιτητικές ίνες: 10.6 γρ.
- Λιπαρά: 6.9 γρ.
- Πρωτεΐνες: 16.9 γρ.
- Βιταμίνη (B5): 1.3 mg (26%)
- Βιταμίνη (B9): 56 μg (14%)
- Ασβέστιο: 54 mg (5%)
- Σίδηρο: 5 mg (38%)
- Μαγνήσιο: 177 mg (50%)
- β-γλυκάνη: 4 γρ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)