Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γάλα κύπερου (Tigernut milk)

Γάλα κύπερου (Cyperus esculentus, chufa, tigernut)



















Υλικά:
  • 1 κούπα καρποί κύπερου
  • 3-4 κούπες φιλτραρισμένο νερό (ανάλογα πόσο παχύρευστο το επιθυμούμε)
  • Γλυκαντικό της επιλογής σας (στέβια, σιρόπι αγαύης, κ.α.)
  • 1 πρέζα σκόνη πιπερόριζας ή 1/2 κ.γ. τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα (προαιρετικά)
Α. Μουλιάζετε 1 κούπα τιγροκάρυδα αποβραδίς
(για να μαλακώσουν και να αυξηθούν τα θρεπτικά τους),

Β. Πολτοποιήτε τους καρπούς μαζί με 3 ή 4 κούπες νερό,
(ανάλογα πόσο παχύρευστο ρόφημα θέλετε).

Γ. Στραγγίζετε και εμφιαλώνετε.

* Φυλάξτε το στο ψυγείο για 3 ημέρες μέγιστο.
** παραλλαγή: προσθέστε λίγο φρέσκο καρπό βανίλιας ψιλοκομμένο ή κανέλα πριν από την ανάμιξη.

http://www.gracevanberkum.com/gracious-living-tiger-nut-milk-pudding/
http://invitadoinviernoeng.blogspot.gr/2010/06/horchata-de-chufa-tigernut-cake-and.html

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.