Γάλα κύπερου (Cyperus esculentus, chufa, tigernut) |
- 1 κούπα καρποί κύπερου
- 3-4 κούπες φιλτραρισμένο νερό (ανάλογα πόσο παχύρευστο το επιθυμούμε)
- Γλυκαντικό της επιλογής σας (στέβια, σιρόπι αγαύης, κ.α.)
- 1 πρέζα σκόνη πιπερόριζας ή 1/2 κ.γ. τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα (προαιρετικά)
(για να μαλακώσουν και να αυξηθούν τα θρεπτικά τους),
Β. Πολτοποιήτε τους καρπούς μαζί με 3 ή 4 κούπες νερό,
(ανάλογα πόσο παχύρευστο ρόφημα θέλετε).
Γ. Στραγγίζετε και εμφιαλώνετε.
* Φυλάξτε το στο ψυγείο για 3 ημέρες μέγιστο.
** παραλλαγή: προσθέστε λίγο φρέσκο καρπό βανίλιας ψιλοκομμένο ή κανέλα πριν από την ανάμιξη.
http://www.gracevanberkum.com/gracious-living-tiger-nut-milk-pudding/
http://invitadoinviernoeng.blogspot.gr/2010/06/horchata-de-chufa-tigernut-cake-and.html
Β. Πολτοποιήτε τους καρπούς μαζί με 3 ή 4 κούπες νερό,
(ανάλογα πόσο παχύρευστο ρόφημα θέλετε).
Γ. Στραγγίζετε και εμφιαλώνετε.
* Φυλάξτε το στο ψυγείο για 3 ημέρες μέγιστο.
** παραλλαγή: προσθέστε λίγο φρέσκο καρπό βανίλιας ψιλοκομμένο ή κανέλα πριν από την ανάμιξη.
http://www.gracevanberkum.com/gracious-living-tiger-nut-milk-pudding/
http://invitadoinviernoeng.blogspot.gr/2010/06/horchata-de-chufa-tigernut-cake-and.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.