Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για 2 καλτσόνε Ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- Χλιαρό νερό όσο πάρει Γέμιση:
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια αγάρικα
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Φέτα αμυγδάλου ή φυτικό τυρί που λιώνει (πχ Viofast)
- Φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
- Μερικά ντοματάκια κομμένα σε φέτες
- 4-5 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Λίγη ρίγανη
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στέρεα υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, τα ντοματάκια, και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
- Σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας σε χοντρό στρογγυλό φύλλο μέσα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κέτσαπ με τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μισή ζύμη αφήνοντας 2-3 πόντους περιθώριο για το κλείσιμο.
- Προσθέτουμε πάνω στη σάλτσα το κίτρινο φυτικό τυρί, τα μανιτάρια με τις πιπεριές, τη φέτα τριμμένη και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Κλείνουμε το καλτσόνε σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας προς τα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.
http://nistisimo.gr/fagita/pites-pitses/pitsa-kaltsone
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.