Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Καλτσόνε (Σκεπαστή πίτσα)


Εκτέλεση

Συστατικά

  • Υλικά για 2 καλτσόνε
  • Ζύμη:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
  • Γέμιση:
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια αγάρικα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Φέτα αμυγδάλου ή φυτικό τυρί που λιώνει (πχ Viofast)
  • Φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
  • Μερικά ντοματάκια κομμένα σε φέτες
  • 4-5 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγη ρίγανη
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στέρεα υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, τα ντοματάκια, και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
  4. Σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  5. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας σε χοντρό στρογγυλό φύλλο μέσα στο ταψί.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κέτσαπ με τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μισή ζύμη αφήνοντας 2-3 πόντους περιθώριο για το κλείσιμο.
  7. Προσθέτουμε πάνω στη σάλτσα το κίτρινο φυτικό τυρί, τα μανιτάρια με τις πιπεριές, τη φέτα τριμμένη και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  8. Κλείνουμε το καλτσόνε σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας προς τα μέσα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.

http://nistisimo.gr/fagita/pites-pitses/pitsa-kaltsone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.