Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σουβλάκι...μπάμιας!



Συστατικά:

  • 8 μεσαίες μπάμιες (όχι πολύ μεγάλες γιατί είναι σκληρές)
  • 1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • Αλάτι ή σάλτσα σόγιας
Προετοιμασία:
  1. Μόλις τις πλύνετε και τις στεγνώσετε κόψτε τις άκρες των μίσχων και βάλτε τις σε ξύλινο σουβλάκι. 
  2. Στη συνέχεια, λιώστε την μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και αλείψτε το στις μπάμιες , πασπαλίστε με αλάτι για γεύση. 
  3. Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Συμβουλή:
Επιλέξτε την μπάμιες μικρές, διότι οι μεγάλες είναι πολύ ινώδης.

Παραλλαγή:
Αν προτιμάτε, πασπαλίζουμε μπάμιες με ελαιόλαδο και αλάτι ή σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο, εαν βάλετε σάλτσα σόγιας όμως παραλείψτε το αλάτι διότι η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αλμυρή.

Απόδοση: 1 μερίδα

http://www.cantinhovegetariano.com.br/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.