![]() |
Ρόφημα ρυζιού ("γάλα" ρυζιού) |
- 2 κούπες ακατέργαστο καφέ ρύζι, πλυμένο
- 800 ml φιλτραρισμένο νερό (Ανάλογα με το πόσο λεπτόρευστο το θέλετε αυξήστε το νερό)
- Πλύνετε το ρύζι και αφήστε το ρύζι να μουλιάσει για έξι ώρες στο φιλτραρισμένο νερό.
- Βάλτε το ρύζι με το μούλιασμα νερό σε ένα μπλέντερ και το μίγμα για τέσσερα λεπτά.
- Φέρτε τη φωτιά μαζί με το υπόλοιπο νερό και αφήστε τα να βράσουν. Στραγγίζουμε το μίγμα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι και αφήστε να κρυώσει.
- Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Συμβουλή - Το γάλα είναι ιδανικό για κέικ, πίτες και γλυκά παρασκευάσματα.
* Εαν βγει πολύ παχύρευστο μπορείτε να αυξήσετε το νερό.
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/12/leite-de-arroz.html
* Εαν βγει πολύ παχύρευστο μπορείτε να αυξήσετε το νερό.
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/12/leite-de-arroz.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.