Συστατικά
- 2 και 3/4 κούπες για κάθε χρήση αλεύρι
- Αλάτι για γεύση
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαγιά για ψωμί (1 φακελάκι)
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, και τη σκόνη σκόρδου.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό, ζυμώνουμε και πλάθουμε μια ζύμη λεία.
- Κάντε μια μπάλα, λαδώστε ελαφρά μια γαβάθα, τοποθετήστε μέσα την ζύμη, σκεπάστε με υγρό πανί και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C, ανοίξτε με τα δάχτυλα σας την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και κάνετε μικρά βαθουλώματα στο φύλλο με τα δάκτυλα σας, αλείψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήστε για 10 - 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίζουμε γρήγορα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, ψιλοκομμένο σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο, πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, και ότι άλλο θέλετε.
- Ψήστε για λίγα λεπτά ακόμα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2011/11/focaccia.html
Πότε βάζουμε την μαγιά ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην αρχή.
Διαγραφή