Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πλακούς (Βασική συνταγή για Focaccia)


Συστατικά
  • 2 και 3/4 κούπες για κάθε χρήση αλεύρι
  • Αλάτι για γεύση
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγιά για ψωμί (1 φακελάκι)
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
Προετοιμασία
  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, και τη σκόνη σκόρδου. 
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό, ζυμώνουμε και πλάθουμε μια ζύμη λεία. 
  3. Κάντε μια μπάλα, λαδώστε ελαφρά μια γαβάθα, τοποθετήστε μέσα την ζύμη, σκεπάστε με υγρό πανί και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C, ανοίξτε με τα δάχτυλα σας την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και κάνετε μικρά βαθουλώματα στο φύλλο με τα δάκτυλα σας, αλείψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήστε για 10 - 15 λεπτά. 
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίζουμε γρήγορα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, ψιλοκομμένο σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο, πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, και ότι άλλο θέλετε.
  6. Ψήστε για λίγα λεπτά ακόμα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

http://www.cantinhovegetariano.com.br/2011/11/focaccia.html

2 σχόλια:

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.