Συστατικά:
Παρασκεύη:
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/11/focaccia-com-tomate-cereja-cebola-e.html
- 1 kg αλεύρι σίτου (σιταρένιο)
- 50 g νωπής μαγιάς
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 100 ml ελαιολάδου
- 50 g άλατος (για την ζύμη)
- 600 ml νερού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 200 γρ ντοματάκια κομμένα στη μέση και μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μαύρο
- 30 g άλας (για τα υλικά)
- Μαύρο πιπέρι, ρίγανη και δενδρολίβανο να δοκιμάσετε
Παρασκεύη:
- Ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε το να βγάλει φουσκαλίτσες για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανάμειξτε τα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνεται τη ζύμη να φουσκώσει μέσα σε ένα δοχείο που καλύπτεται με πλαστική μεμβράνη για 2 ώρες.
- Μετά το χρόνο αυτό, ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει και πάλι για 1 ώρα.
- Ανοίξτε με τα χέρια σας την ζύμη μέσα σε σε ένα λαδωμένο ταψί με ελαιόλαδο, βυθίζοντας τα δάχτυλά σας στην ζύμη για να κάνει μικρές τρύπες.
- Απλώστε πάνω από τη ζύμη το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το αλάτι.
- Περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και δεντρολίβανο ανάλογα τις προτιμήσεις μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 º C για περίπου 50 λεπτά και περιμένετε 20 λεπτά πριν το φάτε.
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/11/focaccia-com-tomate-cereja-cebola-e.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.