Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πλακούς με ντοματούδια, κρεμμύδια και βότανα

Συστατικά:

  • 1 kg αλεύρι σίτου (σιταρένιο)
  • 50 g νωπής μαγιάς
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιολάδου
  • 50 g άλατος (για την ζύμη)
  • 600 ml νερού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ ντοματάκια κομμένα στη μέση και μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μαύρο
  • 30 g άλας (για τα υλικά)
  • Μαύρο πιπέρι, ρίγανη και δενδρολίβανο να δοκιμάσετε

Παρασκεύη:

  1. Ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε το να βγάλει φουσκαλίτσες για λίγα λεπτά. 
  2. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανάμειξτε τα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Αφήνεται τη ζύμη να φουσκώσει μέσα σε ένα δοχείο που καλύπτεται με πλαστική μεμβράνη για 2 ώρες. 
  4. Μετά το χρόνο αυτό, ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει και πάλι για 1 ώρα. 
  5. Ανοίξτε με τα χέρια σας την ζύμη μέσα σε σε ένα λαδωμένο ταψί με ελαιόλαδο, βυθίζοντας τα δάχτυλά σας στην ζύμη για να κάνει μικρές τρύπες. 
  6. Απλώστε πάνω από τη ζύμη το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το αλάτι.
  7. Περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και δεντρολίβανο ανάλογα τις προτιμήσεις μας. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 º C για περίπου 50 λεπτά και περιμένετε 20 λεπτά πριν το φάτε.



http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/11/focaccia-com-tomate-cereja-cebola-e.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.