Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γάλα βρώμης απο νιφάδες (Oatmeal milk)


ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗΣ - Oat milk ( Γάλα βρώμης )
Συστατικά
  • 1 κούπα λεπτές νιφάδες βρώμης (δε χρειάζονται μούλιασμα)
  • 4 κούπες εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό 
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας για γεύση
  • 1 πρέζα ορυκτό αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  ή αρωματικό της επιλογής σας (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
  1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε καλά για 1-2 λεπτα.
  2. Σουρώνουμε με τούλι ή μουσελίνα, εμφιαλώνουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο
    (εάν χρειαστεί το αραιώνουμε με περισσότερο νερό)
  3. Διαρκεί έως περίπου 3 ημέρες στο ψυγείο.

Συμβουλές:

  • Εαν σας φανεί πολύ παχύρευστο και το θέλετε πιο αραιωμένο μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κούπες νερό, ή όσο θέλετε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αν και απο την φύση του είναι παχύρευστο γάλα, και για αυτό είναι ιδανικό για συνταγές όπως κρέπες, κέϊκ κ.α.
  • Το γάλα βρώμης είναι έχει μια φυσική γλίτσα, για να την ελαττώσετε μπορείτε να μην την μουλιάσετε και να την αλέσετε απευθείας στο μπλέντερ, επίσης μπορειτε όταν το στραγγίζετε να μην το στραγγίξετε πάρα πολύ ή να το αφήσετε να στραγγίξει μόνο του με την βοήθεια της βαρύτητας.
  • Φροντίστε να ανακινήσετε πριν από τη χρήση, επειδή κάθεται στον πάτο ενώ κάθεται στο ψυγείο.
  • Το γάλα βρώμης δίνει μια βελούδινη απαλότητα σε ειδικά ζυμαρικά όπως:
    πίτες, κέικ, τηγανίτες, κλπ..
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το στη θέση του γάλακτος σόγιας.
  • Ο περισσεύομενος πολτός της βρώμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπλουτισμό σε οποιαδήποτε συνταγή!
  • Χρησιμοποιήστε το πολτό ως μάσκα ομορφιγια να ενυδατώνετε το δέρμα στο πρόσωπό σας.
  • Τα φυτικά γάλατα συνήθως αντέχουν λίγες ημέρες στο ψυγείο, περίπου 3-4, θα καταλάβετε απο την μυρωδιά εαν έχει χαλάσει.
  • Η πλειοψηφία των νιφάδων που βρίσκουμε εύκολα στη χώρα μας είναι γρήγορου μαγειρέματος (instant) και δεν θέλουνε μούλιασμα, αλλά εάν βρείτε κάποιες χονδρές νιφάδες και δείτε πως το γάλα σας βγαίνει αραιό μπορείτε να τις μουλιάσετε ή να αυξήσετε τη ποσότητα των νιφάδων.
  • Το πόσο παχύρευστο βγαίνει το γάλα εξαρτάται και απο το πόσο πολύ δυνατά στραγγίζετε το γάλα, εάν το στραγγίξετε πολύ καλά τότε μπορεί να σας φανεί πιο "γλιστερό".



Εάν έχετε τις τελευταίες νιφάδες που είναι λεπτές μη τις μουλιάσετε.
www.pythagoreia-diatrofh.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

-> ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ <-


 

Γάλα βρώμης μπορείτε να βρείτε και έτοιμο στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.