Μπαγκέτες με τοματίνια και ελιές |
- 3 κούπες (400 g) αλεύρι σίτου
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 και 1/2 κούπα κρύο νερό
- αλεύρι για πασπάλισμα
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 5 ολόκληρες ελιές
- 5 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1/4 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το νερό και, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι η ζύμη είναι υγρή και κολλώδες.
- Καλύψτε το μπολ και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου η επιφάνεια είναι διάσπαρτη με φυσαλίδες και η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος,
- 10 - 18 ώρες (ή 24 ώρες αν το σπίτι σας είναι πολύ κρύο).
- Μετά το φούσκωμα της ζύμης, προετοιμάστε μία επιφάνεια με αλεύρι. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ξύνουν τη ζύμη από το μπολ.
- Διπλώστε τη ζύμη πάνω από τρεις φορές το ίδιο, απαλά ισοπεδώνοντας το καλούπι.
- Αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού (κουταλάκι του γλυκού) αλάτι.
- Πάρτε ένα μεγάλο μπολ (αρκετό για να κρατήσει τη ζύμη, όταν διπλασιάζεται σε μέγεθος).
- Ήπια τοποθετήστε τη ζύμη, με την ένωση της ζύμης στην κάτω πλευρά του μπολ.
- Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Μισή ώρα πριν από το τέλος του δεύτερου φουσκώματος προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
- Κόψτε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη.
- Απαλά τεντώστε κάθε κομμάτι ομοιόμορφα σε μεγάλο σχήμα μπαγκέτας, λεπτή, περίπου το μέγεθος του ταψιού.
- Τοποθετήστε στο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας περίπου 2,5 εκ. απόσταση μεταξύ των μπαγκετών.
- Ενσωματώστε σκελίδες σκόρδο, ελιές και ντοματίνια στις μπαγκέτες,
- περίπου πέντε κομμάτια ανά μια μπαγκέτα ψωμιού.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι.
- Ψήνουμε για 15 - 25 λεπτά ή μέχρι την κρούστα είναι χρυσή καφέ, μετά τις βγάζουμε απο τον φούρνο και τις αφήνουμε να παγώσουν για πέντε λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να μεταβιβάσουμε τις μπαγκέτες σε μια μεταλλική σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Σημείωση - Η μπαγκέτα μπορεί να απορροφήσει λίγο υγρό σε μόλις λίγες ώρες, λόγω του αλατιού στην επιφάνεια και απο τα τοματίνια και τις ελιές.
Αν συμβεί αυτό, θερμάνετε εκ νέου το ψωμί σε ζεστό φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό.
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2011/03/baguetes.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.