Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μπιφτέκι σόγιας (Βραζιλιάνικο)


Μπιφτέκι Σόγιας

Συστατικά:

2 κούπες κιμάς σόγιας (ξερό)
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κούπα νερό
Αλάτι για γεύση
Λάδι
ψίχουλα ψωμιού (ή φρυγανιά)
2 κ.σ. γεμάτες διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 κ.σ. μπαχαρικό για μπιφτέκι (προαιρετικά)


Παρασκεύη:

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν γίνει διάφανο, προσθέστε την σόγια , ανακατεύουμε καλά και σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου.

Προσθέστε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει.
Προσθέστε τη μαγιά και το αλάτι για γεύση.

Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε μια φόρμα ή μια περιοχή για να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, σχηματίστε μια μπάλα και στη συνέχεια χωρίστε την σε ίσα κομμάτια (εαν η ζύμη είναι πολύ υγρή, πασπαλίζουμε με αλεύρι).

Πλάστε κάθε κομμάτι σε σχήμα χάμπουργκερ.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι (το ύψος του λαδιού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ήμισυ του μπιφτεκιού).

Αμέσως μετά περάστε προσεκτικά το μπιφτέκι στο νερό και στη συνέχεια στη φρυγανιά και τηγανίζουμε.
Θα είναι τραγανά στο εξωτερικό και μαλακό στο εσωτερικό.

http://www.cantinhovegetariano.com.br/2010/09/hamburguer-de-soja.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.