Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καροτόσουπα με πιπερόριζα και κρέμα γάλακτος

Υλικά:
  • ½ kg καρότα
  • 40 gr φρέσκο τζίντζερ
  • 1-2 σκ. σκόρδο

Λαζάνια με σπανάκι και κρέμα γάλακτος


Υλικά:
  • 10 λαζάνια

Βασιλόπιτα με γάλα καρύδας

Υλικά:
  • 250 gr μαργαρίνη ή παχύρευστο γάλα καρύδας *
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι χυμό μανταρινιού

Σούπα σπανακιού


Πανεύκολη, εντυπωσιακή και τέλεια σούπα!

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 gr σπανάκι

Φλογερός οίνος (Glühwein)

Το Glühwein, το “πυρακτωμένο κρασί” ή το “κρασί που λάμπει”, δημοφιλέστατο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, είναι το κόκκινο, ζεστό, γλυκό κρασί με μπαχαρικά.
Ό,τι πρέπει για τις κρύες εορταστικές νύχτες του χειμώνα. 


Υλικά:
  • 1 lt κόκκινο κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Σφολιάτα με κιμά σόγιας


Υλικά:
  • 125 gr κιμά σόγιας
  • 1 κούπα βρασμένα φασόλια
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Ρολό απο μαυρομάτικα στο φούρνο


Υλικά για το ρολό:
  • 400 γρ. μαύρα φασόλια ή μαυρομάτικα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μελιτζάνες με κουσκούς στο φούρνο

Υλικά:
  • 2 μελιτζάνες
  • 100 γρ. ή 1/2 κουπα κουσκούς + 1/2 κούπα νερό για το μαγείρεμα
  • 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

Κοκκινιστά φιλετάκια σόγιας με αρακά

Υλικά:
  • Φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας (περίπου 200 γρ. ή όσα θέλετε)
  • Αρακάς (περίπου 1/2 κούπα ή όσο θέλετε)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Πατατοκροκέτες φούρνου

Υλικά (για περίπου 10 κροκέτες, ανάλογα με το μέγεθος)
  • 2 μεγάλες πατάτες ψησίματος
  • 4 κ.σ. φυτικό γάλα, όπως ρυζιού ή βρώμης κ.α.
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Ρεβυθοπιτάκια


Υλικά για περίπου 1 kg ρεβυθοπιτάκια
  • 250 γρ. αλεύρι ρεβυθιού
  • 750 ml νερό 
  • 1 κ.γ. αλάτι