Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα σπανακιού


Πανεύκολη, εντυπωσιακή και τέλεια σούπα!

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 gr σπανάκι
  • 1 lt ζωμός λαχανικών
  • 200 ml φυτική κρέμα (ρυζιού ή σόγιας κ.α.)
  • λάδι, αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Παρασκευή:
  1. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5-10′ σε μια κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και φέρνουμε μερικές βόλτες.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι (έβαλα κατεψυγμένο) και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει 5′ περίπου.
  4. Αν θέλουμε πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και έτοιμη!
  7. Σερβίρουμε με κρουτόν.
Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι βιγκανοποιημένη από εδώ:http://gourmandisesvegetariennes.blogspot.de/2012/10/spinatsuppe.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.