Πανεύκολη, εντυπωσιακή και τέλεια σούπα!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 gr σπανάκι
- 1 lt ζωμός λαχανικών
- 200 ml φυτική κρέμα (ρυζιού ή σόγιας κ.α.)
- λάδι, αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5-10′ σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και φέρνουμε μερικές βόλτες.
- Προσθέτουμε το σπανάκι (έβαλα κατεψυγμένο) και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει 5′ περίπου.
- Αν θέλουμε πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε την κρέμα, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και έτοιμη!
- Σερβίρουμε με κρουτόν.
Η συνταγή είναι βιγκανοποιημένη από εδώ:http://gourmandisesvegetariennes.blogspot.de/2012/10/spinatsuppe.html?m=1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.