Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Κοκκινιστά φιλετάκια σόγιας με αρακά

Υλικά:
  • Φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας (περίπου 200 γρ. ή όσα θέλετε)
  • Αρακάς (περίπου 1/2 κούπα ή όσο θέλετε)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Κόκκινο κρασί (περίπου 3/4 της κούπας)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρέσκο ​​φασκόμηλο ή δάφνη
  • Κρεμμύδι
  • Garam masala ανάλογα τις προτιμήσεις σας (1 κ.γ.) ή κύμινο
  • Λίγο νερο (εαν η σάλτσα είναι στεγνή)
Παρασκευή:
  1. Πρώτα , μουλιάστε τα φιλετάκια σόγιας στη μέθοδο που προτιμάτε, εγώ έβρασα για περίπου 15 λεπτά σε ζωμό λαχανικών, και στη συνέχεια αφού κρυώσαν τα έστιψα για να φύγει η περίσσεια νερού , και το έκοψα σε κομματάκια. 
  2. Βάλτε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το φασκόμηλο , στη συνέχεια, προσθέστε 1 κ.σ. πάστα ντομάτας , μέχρι αυτό να γίνει μια ωραία σάλτσα. 
  3. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τα φιλετάκια σόγιας. 
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε τον αρακά (εγώ χρησιμοποίησα προβρασμένα σε κονσέρβα επειδή αυτά είχα) και μαγειρέψτε μέχρι να δεσει η σάλτσα του στιφάδου.
  5. Αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο νερό.
* Αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή , και μπορείτε να τη τροποποιήσετε ανάλογα τα γούστα σας. 
* Μπορείτε να τη σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή μια ωραία πολέντα μαζί με κρασί.
* Αντί να βουτήξετε τα φιλετάκια στη σάλτσα μπορείτε να τα τηγανήσετε πρώτα μαζί με το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και μετά να τα σβήσετε με το κρασί και το πελτέ τομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.