Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Φλογερός οίνος (Glühwein)

Το Glühwein, το “πυρακτωμένο κρασί” ή το “κρασί που λάμπει”, δημοφιλέστατο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, είναι το κόκκινο, ζεστό, γλυκό κρασί με μπαχαρικά.
Ό,τι πρέπει για τις κρύες εορταστικές νύχτες του χειμώνα. 


Υλικά:
  • 1 lt κόκκινο κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 5 κ.σ. καφέ ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 5 γαρύφαλλα
  • 5 φέτες πορτοκάλι ή λεμόνι ή μήλο
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμέννο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπερόριζα σε σκόνη ή λίγη φρέσκια (προαιρετικά)
  • 5 κόκκοι μαύρου πιπεριού (προαιρετικά)

Παρασκευή:
  1. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα.
  2. Zεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αλλά δεν βράζουμε!
  3. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και το πίνουμε αχνιστό!


Ένας καλός οδηγός για να δείτε αν το κρασί που πίνετε είναι καθαρά φυτικής προέλευσης υπάρχει στην ιστοσελίδα Vegans are from Mars.

Tροποποιημένη συνταγή απο 365vegandays.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.