Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα με γάλα καρύδας

Υλικά:
  • 250 gr μαργαρίνη ή παχύρευστο γάλα καρύδας *
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι χυμό μανταρινιού
  • 400 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (!)
  • ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
  • 1 σφηνάκι μπραντυ
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο
Παρασκευή:
  1. Δουλεύουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη καλά. 
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λίγο λίγο με το αλεύρι λιγο λίγο, εναλλάξ. 
  3. Προσθέτουμε το μπέηκιν πάουντερ, το ξύσμα και τον λιναρόσπορο διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστο νερό. 
  4. Προσθέτουμε το μπράντυ με τη σόδα διαλυμένη μέσα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδο-αλευρωμένο ταψί, ρίχνουμε μέσα το φλουρί!! 
  6. Ψήνουμε για 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC.
* Παχύρευστο γάλα καρύδας εννοώ το παχύ μέρος του γάλακτος, το λευκό και λιπαρό μέρος του γάλακτος που σε χαηλές θερμοκρασίες (5-10º C) στερεοποιείται και διαχωρίζεται από το υγρό και ημιδιαφανές μέρος.
Ανοίξτε τη κονσέρβα απο το κάτω μέρος, χύστε το ρευστό υγρό μέρος της και κρατήστε μόνο αυτό που είναι παχύρευστο για τη συνταγή.

http://365vegandays.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.